Американският посланик в Москва, Джон Съливан, се завръща обратно у

...
Американският посланик в Москва, Джон Съливан, се завръща обратно у
Коментари Харесай

Американският посланик в Русия се връща в САЩ за консултации

Американският дипломат в Москва, Джон Съливан, се завръща назад вкъщи тази седмица, с цел да разиска връзката САЩ-Русия с членове на администрацията на президента Джо Байдън.

„ Вярвам, че е значимо за мен да приказвам непосредствено с новите ми сътрудници в администрацията на Байдън във Вашингтон за настоящото положение на двустранните връзки сред Съединени американски щати и Русия “, сподели Съливан в изказване, оповестено от посолството, и добави, че друга причина за пътуването му е фактът, че не е виждал фамилията си от повече от година.

Заминаването на Съливан се случва към месец след отпътуването на съветския дипломат Анатоли Антонов от Вашингтон за Москва, откакто Джо Байдън разказа Владимир Путин като „ палач “. Все още не е ясно по кое време още веднъж ще замине за Съединени американски щати.

По-рано администрацията на Байдън разгласи, че ще наложи наказания на Русия за намесата в президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година, както и поради присъединяване в хакерската атака против федерални организации. Русия отхвърля да има пръст в сходни дейности. След това Съединени американски щати подредиха експулсиране на 10 съветски дипломати, а в отговор Кремъл жигосах решението като „ безусловно неприятелско и непровокирано “ и също изгони 10 американски дипломати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР