Американският посланик в Германия Ричард Гренел остро разкритикува германския министър

...
Американският посланик в Германия Ричард Гренел остро разкритикува германския министър
Коментари Харесай

САЩ се ядосаха на Германия за сравнение с Китай

Американският дипломат в Германия Ричард Гренел остро разкритикува немския министър на стопанската система Петер Алтмайер, че прави паралел сред Китай и Съединени американски щати в областта на шпиониране, заяви Би Би Си. Спорът пламна поради решението на Германия да не забрани на китайския софтуерен колос " Хуавей " да взе участие при построяването на немската мобилна 5G мрежа. По време на ефирен спор Алтмайер напомни абсурда от 2013 г. за американското подслушване на съдружниците от НАТО посредством Агенцията за национална сигурност. Министърът съобщи, че Германия към момента не постанова протест по този въпрос, макар абсурда. " Съединени американски щати към момента изискват от множеството компании да предадат избрана информация, нужна за битка с тероризма ", сподели той и добави, че Берлин им сътрудничи в тази сфера.

Забележката му пристигна поради опасенията на Съединени американски щати, че " Хуавей " може да даде чувствителни данни на китайското държавно управление. Посланик Гренел коментира, че приравняването на дейностите на държавното управление на Съединени американски щати с това на Китайската комунистическа партия е " засегнатост за хилядите американски войски, които оказват помощ да се подсигурява сигурността на Германия и милионите американци, ангажирани със мощен западен съюз ". " Няма морална равностойност сред Китай и Съединените щати и всеки, който го допуска, пренебрегва историята ", добави той.

Китай е най-големият търговски сътрудник на Германия. Въпреки това от немското разузнаване също поучават държавното управление да не допуска  " Хуавей "  до 5G мрежата в Германия.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР