Американският посланик в Германия, Ричард Гренел, намекна, че нежеланието на

...
Американският посланик в Германия, Ричард Гренел, намекна, че нежеланието на
Коментари Харесай

САЩ ще прехвърлят войските си от Германия в Полша, ако Меркел...

Американският дипломат в Германия, Ричард Гренел, загатна, че нежеланието на Ангела Меркел да усили разноските на Берлин за защита може да не даде на Вашингтон различен избор , с изключение на да трансферира американските войски, ситуирани в Германия в Полша, пише  The Jerusalem Post, представен от Фокус .

Коментарите на Гренел показват нетърпението на Тръмп по отношение на неуспеха на немския канцлер да усили бюджета за защита на Германия до 2% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, както изисква НАТО. 

Според Гренел е обидно за Вашингтон, че данъкоплатците на Съединени американски щати не престават да заплащат за над 50 000 американски бойци в Германия, а в това време Берлин харчи за вътрешни стратегии. 

През юни американския президент Доналд Тръмп съобщи, че ще реалокира 1000 американски бойци от Германия в Полша, като мярка против възможна експанзия от страна на Русия.

Посланикът на Съединени американски щати в Полша Джорджет Мосбахер насочи сходна рецензия, обвързвана с нежеланието на Германия да отделя повече финансови средства за НАТО, като съобщи, че Варшава извършва своите отговорности към интернационалната организация, за разлика от Берлин и би приела още американски бойци.

„ Президентът Тръмп е прав, Джорджет Мосбахер също е права ", добави Гренел. " Множество президенти желаеха най-голямата европейска стопанска система да заплаща за личната си защита. Това искане е отправяно в продължение на доста години и от доста президенти. "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР