Американският посланик в Армения Лин Трейси беше номинирана за нов

...
Американският посланик в Армения Лин Трейси беше номинирана за нов
Коментари Харесай

Президентът на САЩ номинира новия си посланик в Русия

Американският дипломат в Армения Лин Трейси беше номинирана за нов началник на посолството на Съединени американски щати в Русия.

Кандидатурата на Трейси е препоръчана от президента на Съединени американски щати Джо Байдън няколко седмици откакто последния американски дипломат в Москва Джон Съливан завърши мандата си и се върна назад във Вашингтон, преди да изчака излъчването на негов правоприемник.

Лин Трейси към този момент е работила в посолството на Съединени американски щати в Москва като зам.-ръководител на задачата сред 2014 и 2017 година Тя има опит като старши консултант по въпросите на Русия в Държавния департамент.

Юрист по специалност, експерт по Съюз на съветските социалистически републики и владееща съветски език, Трейси е служила като посланик в Туркменистан, Пакистан и Казахстан.

Номинацията ѝ беше оповестена няколко дни откакто ръководителят на Камарата на представителите в Конгреса Нанси Пелоси посети Армения след следващата ескалация на военния спор с Азербайджан. Лин Трейси беше измежду чиновниците, които придружаваха Пелоси на формалните ѝ срещи в Ереван.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР