Американският посланик Н.Пр. Херо Мустафа събра на среща в столицата

...
Американският посланик Н.Пр. Херо Мустафа събра на среща в столицата
Коментари Харесай

Посланик Херо Мустафа се сбогува с българските кметове преди да отпътува

Американският дипломат Н.Пр. Херо Мустафа събра на среща в столицата 10 водещи български кметове. Форумът се организира в хотел “София Балкан Палас ”, а на него дипломатът, чийто мандат изтича, се е сбогувала с представителите на локалната власт.

Сред участниците са били кметът на Бургас Димитър Николов, на Русе – Пенчо Милков, на Стара Загора – Живко Тодоров, на Перник – Станислав Владимиров, на Кърджали – доктор инж. Хасан Азис, на Благоевград – Илко Стоянов.

“Да, говорихме за наредбите, които десетте общини сега ползват и избират от общинските препоръки и метода им на използване в локалната власт ”, сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

“Това е един дълъг развой и беше потребно да чуем опита на останалите сътрудници от локалната власт и да споделим своя опит ”, добави той.

На въпроса какво е споделила Херо Мустафа, той съобщи: “Усилията на републиканския институт да се организират тези антикорупционни ограничения и стратегии в локалната власт, във връзка с наредбите ”.
Херо Мустафа ще бъде сменена на поста от Кенет Мъртън
През декември той беше одобрен от американския Сенат да бъде идващият дипломат на Съединени американски щати в България.

Мъртън е високоуважаван посланик с 35-годишен опит в Дипломатическата работа. Неговото предопределение демонстрира стратегическото значение, което Съединените щати отдават на партньорството си с България, показват още от посолството.

Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов дипломат на Съединени американски щати в България през юни на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 година.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР