Американският посланик Гордън Сондланд не е свързвал изрично предоставянето на

...
Американският посланик Гордън Сондланд не е свързвал изрично предоставянето на
Коментари Харесай

Украински министър: Посланикът на САЩ не е обвързвал военната помощ за Киев с разследване на Джо Байдън и сина му

Американският дипломат Гордън Сондланд не е свързвал категорично даването на военна помощ на Киев с следствие на някогашния вицепрезидент Джо Байдън и сина му. Това съобщи през днешния ден украинският външен министър Вадим Пристайко, представен от Ройтерс.

Тръмп и съдружниците му са упрекнати от съперниците си от Демократическата партия, че са замразили близо 400 милиона военна помощ за Украйна, с цел да упражнят напън върху президента Володимир Зеленски да стартира следствие против Байдън - главният противник на Тръмп на президентските избори следващата година, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Посланик Сондланд не ни е казвал, и сигурно не е казвал на мен, че има връзка сред помощта и следствията. Трябва да питате него ", сподели Пристайко, представен от организация Интерфакс Украйна, имайки поради непрекъснатия представител на Съединени американски щати в Европейския съюз.

Пристайко съобщи това ден откакто американският шарже д`афер в Украйна Уилям Тейлър свидетелства на първото предавано по малкия екран чуване по отношение на следствието за импийчмънт на Тръмп. Тейлър сподели, че на 26 юли един от подчинените му дочул, без да желае, телефонен диалог сред Тръмп и Сондланд, в който президентът питал за следствията, а Сондланд му дал отговор, че украинците са подготвени да ги извършат. Двамата разговаряли ден откакто в телефонен диалог Тръмп изискал от Зеленски да предприеме следствия.

" Не съм видял да се прави директна връзка сред следствията и помощта за сигурността. Да, следствията бяха упоменати в диалога сред президентите, само че не е имало ясна връзка сред двете неща ", сподели Пристайко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР