Американският посланик Ерик Рубин изрази надежда, че преговорите за изтребителите

...
Американският посланик Ерик Рубин изрази надежда, че преговорите за изтребителите
Коментари Харесай

Американският посланик изрази надежда, че преговорите за Ф-16 ще приключат бързо

Американският дипломат Ерик Рубин изрази вяра, че договарянията за изтребителите ще приключат бързо. Това разяснява той пред „ Хоризонт “, откакто във вторник Конгресът на Съединени американски щати даде позволение България да закупи изтребители Ф-16 при таван на договорката от близо три милиарда лв..

" Надяваме се на бързо привършване на договарянията, откакто към този момент имаме утвърждението на Конгреса, зависи от българското държавно управление да реализира съглашение. Няма по какъв начин да навлизаме в елементи. Но се надяваме да е скоро. Не съм подготвен да отговоря на въпроса ви за цената. Работим интензивно с нашите българските съюзници  и сътрудници, с цел да има съглашение, което да е задоволително и за двете страни. И което да извърши условията на България. Оптимист съм, че това ще се случи ", сподели американският дипломат у нас.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов означи във вторник, че реалистичната цена е към 2 милиарда лв.. Тече двуседмичен период, в който американското държавно управление ще даде на българската страна план на контракт. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР