Американският помощник държавен секретар за Европа и Евразия Уес Мичъл

...
Американският помощник държавен секретар за Европа и Евразия Уес Мичъл
Коментари Харесай

САЩ водят тиха дипломация за името на Македония

Американският асистент държавен секретар за Европа и Евразия Уес Мичъл съобщи, че Съединени американски щати не престават да водят "тиха дипломация " в процеса на решение на македонско-гръцкия спор за името на Македония, съобщи организация МИА.

"Част от нашия екип сега работи по този въпрос, а Съединени американски щати не престават да играят "тиха " роля дружно с Европейски Съюз, Германия и останалите, насърчавайки намирането на решение за името, с цел да забележим Македония като членка на НАТО ", сподели Мичъл през вчерашния ден в тирада пред фондация Херитидж, в която показа тактиката на президента Доналд Тръмп за Европа.

Мичъл посочи, че Съединени американски щати всеки ден изразходват време, сила и запаси за проблемите на Западните Балкани. Той оцени, че някои от проблемите в района, които съществуват от години, не се чака да се решат в близко бъдеще, само че въпреки всичко се реализира прогрес.

По-рано непрекъснатият представител на Съединени американски щати в НАТО Кей Бейли Хъчинсън съобщи, че алиансът ще направи всичко допустимо, с цел да отбрани Македония от съветско въздействие, макар че процедурата за приемане на страната в НАТО още не е почнала поради нерешения въпрос за името.

"Имаме близки работни връзки с Македония и в НАТО ще създадем всичко допустимо да й помогнем да се опълчи на пагубното въздействие от страна на Русия, било то хибридна война или каквато и да е друга активност ", сподели Хъчинсън на брифинг за публицисти в сряда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР