Американският писател Дан Браун избра БНТ, за да даде първото

...
Американският писател Дан Браун избра БНТ, за да даде първото
Коментари Харесай

Дан Браун с ексклузивно интервю за Денят започва с култура

Американският публицист Дан Браун избра Българска национална телевизия, с цел да даде първото си изявление за българска медия. Зрителите на публичната телевизия ще видят извънредния диалог с него в понеделник (18 декември) от 9:15 часа в предаването „ Денят стартира с просвета ". Авторът на бестселърите „ Шифърът на Леонардо ", „ Ад ", „ Ангели и демони " и „ Произход " приказва от своята домашна библиотека, в която пази всички чуждоезични издания на своите романи, в това число и тези на български език.

В специфичното изявление за Българска национална телевизия Дан Браун споделя, че в България има изумителна история и желае да пристигна и да я изследва от първо лице.


„ Това би било фантастично място за проучванията на Робърт Лангдън в региона на историята и изкуството. Знам, че не съм бил в България и за мен това е закононарушение! На моята възраст, а аз съм на 52 да не съм посещавал вашата страна, а родителите ми са ходили, само че се надявам да дойда! “ – споделя писателят и добавя, че чака покана, с цел да посети България.

Пред феновете на Българска национална телевизия Дан Браун ще разкрие за какво хората обичат толкоз доста тайните теории, по какъв начин се приготвя за написването на всяка своя книга, кое го въодушевява и дали науката ще надживее религията.

„ Уговарянето и организирането на изявлението с Дан Браун продължи близо месец и беше прелестно предизвикателство за целия екип. Въпросите, на които отговорихме в дългата преписка с него, бяха като част от следствието на героя му Робърт Лангдън. От това какви са тематиките на предаването, до какъв брой души го гледат. Особено го впечатли фактът, че „ Денят стартира с просвета “ се излъчва всеки ден и обръща толкоз огромно внимание на изкуството. Надявам се, че почитателите на писателя в България ще останат удовлетворени от това, което ще схванат за Дан Браун. С Венета Николова, която направи изявлението, благодарим за поддръжката на издателство „ Бард “ – сподели Васил Христов, изпълнителен продуцент на „ Денят стартира с просвета “.

Гледайте Дан Браун само в „ Денят стартира с просвета “ по Българска национална телевизия 1, понеделник (18 декември) от 9:15 часа !
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР