Американският пилот Рики Брейбек (Honda) спечели в края десетия етап

...
Американският пилот Рики Брейбек (Honda) спечели в края десетия етап
Коментари Харесай

Рики Брейбек спечели десетия етап на Рали Дакар в клас мотори, Герлен Шишери се наложи при автомобилите

Американският водач Рики Брейбек (Honda) завоюва в края десетия стадий на Рали Дакар, който стартира и приключи в Ал-Ула. Той измина 371 км за 3:51.39 часа. Както и в десетия стадий на надпреварата отборът на Хонда зае напълно подиума, като единствено на две секунди зад американеца приключи чилиецът Игнасио Корнехо, а на трета позиция приключи френският водач Адриен Ван Беверен, който остана на 20 секунди зад спечелилия.

Рики Брейбек води безапелационно в генералното класиране с общо време 44:45.28 часа, като има задатък от 10:54 минути пред Рос Бранч (Hero) от Ботсвана. Трети е Ван Беверен, който към този момент е единствено на 52 секунди от второто място.

При колите етапна победа завоюва французинът Герлен Шишери (Overdrive Racing), като приключи с време 3:19.27 часа. На второ място приключи водачът от Република Южна Африка Браян Барагуанат (Century Racing Factory Team), който изостана на 5:43 минути от спечелилия. На трета позиция финишира италианецът Еудженио Амос (Overdrive Racing), който е на малко повече от 6 минути зад съотборника си Шишери.

В генералното класиране испанецът Карлос Сайнс (Team Audi Sport) продължава да води безапелационно с 13:22 минути пред французина Себастиен Льоб (Bahrain Raid Xtreme). Трети е бразилецът Лукас Мораес (Toyota Gazoo Racing), който е на близо час зад водача.

Единадесетият стадий на следващия ден ще бъде най-трудният от втората седмица на Рали Дакар, като ще бъде близо 500 км сред Ал-Ула и Янбу и ще има доста трудности пред водачите и опасности от повреди или пръсване на гума.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР