Американският пианист, адвокат и филантроп Марк Деймиш подарява на българската

...
Американският пианист, адвокат и филантроп Марк Деймиш подарява на българската
Коментари Харесай

Американският пианист Марк Деймиш с два концерта в София

Американският пианист, юрист и човеколюбец Марк Деймиш подарява на българската аудитория два благотворителни концерта на 14 и 15 август т.г.

Марк Деймиш – американец, юрист, пианист, който пътешества по света, три пъти избиран за кмет, ще гостува в София, с цел да подари на феновете на клавирното изкуство в България два концерта: на 14-ти август в 19:00 часа до фонтана на бул. „ Витоша “ и на 15-ти август от 18:00 часа в музей „ Борис Христов “. Американското посолство в София провежда двата благотворителни концерта на Марк в столицата ни. И двата концерта са със ВХОД СВОБОДЕН.

През живота си Марк Деймиш е събрал повече от един милион $ за щедрост. Всеки цент, извоюван от концертите му, отива за щедрост. Концертите на Марк Деймиш са го отвели допълнително от 70 страни по целия свят. Тази година в концертното си турне Марк Деймиш за пръв път включва и България.

Марк Деймиш стартира да учи орган в Консерваторията Еванстън в Съединени американски щати на четиригодишна възраст. Първият си концерт за пиано изнася на седем години. Като младеж през 1974 година обикаля Европа като пианист, дружно с Виенския хор на момчетата. През 1975 година Марк Деймиш стартира да прави първите си независими околосветски турнета, като изнася концерти с благотворителна цел. Отдава се на правото, само че още през 1980-1981 година, до момента в който следва, Деймиш изнася концерти за набиране на средства за студенти, които желаят да работят и да оказват правна помощ в Чикаго.

Авторитетното издание The Washington Post написа за него: „ Стабилен, сполучлив юрист от Чикаго, със семейство, Деймиш даже не е докосвал пиано в продължение на 20 години, когато на 43-годишна възраст взема решение, че може би ще е готино да си пораздвижи пръстите, да се напъха в смокинг и да се развихри на интернационалната сцена – напълно самичък и просто по този начин. “

Повече информация може да намерите ТУК!

Източик: Посолство на Съединени американски щати в България
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР