Американският печат е пълен с коментари за скандалната книга за

...
Американският печат е пълен с коментари за скандалната книга за
Коментари Харесай

"Ню Йорк таймс": Всички в света на Тръмп знаят, че той е идиот

Американският щемпел е цялостен с мнения за скандалната книга за Доналд Тръмп и неговото президентство, чието разпространяване Белият дом се опита да забрани още преди появяването ѝ в книжарниците.

Авторска публикация на в. " Ню Йорк таймс ", който е измежду най-отявлените съперници на президента, е озаглавена " Всеки в света на Тръмп знае, че той е глупак ". Коментаторката Мишел Голдбърг, без да приема за чиста монета всичко написано в книгата, стартира коментара си от един от най-тревожните, съгласно нея, епизоди, разказани от създателя на книгата Майкъл Улф - този за уволнението на шефа на ФБР Джеймс Коми от Тръмп още при започване на президентството му.

Плашещи били не толкоз претекстовете за решението му, а това, че Тръмп го взел напълно самичък, без да се съветва или даже да уведоми никого от своите съветници и доближени. Дъщеря му и зетят му - Иванка и Джаред Къшнър, били паникьосани какво може да разкрие Коми, в случай че надзърне в фамилните финанси. Най-ужасяващото, съгласно описа на Улф в книгата, било по какъв начин Тръмп изиграл даже своите съветници, някои от които считали, че могат да владеят невъздържаността му.

" Уволнението на Коми може да се окаже най-същественият ход, подхванат от актуален американски президент напълно без да пита. Ами представете си, че Тръмп схване същия метод и заповяда да бъде бомбардирана Северна Корея ", риторично пита създателят на книгата.

Както е известно, Тръмп оспорва изнесените в книгата обстоятелства и споделя, че тя е цялостна с неистини. Макар да пораждат въпроси по отношение на методите, употребявани от Улф, издателството на книгата твърди, че той разполага с доста часове записи на извършените от него изявленията при подготовката ѝ, се показва в публикацията на " Ню Йорк таймс ".

Според различен разказан епизод, след неотдавнашните политически чистки в Саудитска Арабия Тръмп се похвалил, че той и шурей му Къшнър в действителност са организирали прелом там: " Ние поставихме собствен човек отпред! "

Книгата удостоверява това, което към този момент се знае от мнозина - освен че Тръмп е изцяло неспособен за президент, само че и всички към него знаят това. Свързваща нишка в цялата книга " Огън и гняв " е методът, по който роднините, опортюнистите и формалните лица се пробват да манипулират и да ръководят президента, и по какъв начин постоянно не съумяват.

Фотогалерия: Как Доналд Тръмп стигна до Белия дом >

" Ню Йорк таймс " цитира Улф, съгласно който, хората към Тръмп, " всички - на 100 % - са се убедили, че той е некадърен да извършва тази работа ". Според Улф министърът на финансите Стивън Мнучин и някогашният началник на администрацията на Белия дом Райнс Прибъс наричали Тръмп " глупак ". Така го наричал и медийният магнат Рупърт Мърдок, като даже прибавял към тази дума още по-цинично определение. Съветникът по националната сигурност Х.Р. Макмастър считал, че Тръмп е " простак ". А медиите към този момент оповестиха, че държавният секретар Рекс Тилърсън в частен диалог го е нарекъл " малоумник ", и той многозначително отхвърля да отхвърли това, се споделя в коментара на вестника.

Въпреки това всички тези хора не престават или да поддържат или да пазят тази " нездрава подигравка на президентство ". Някои от тях, съгласно Улф, считат, че по този метод оказват помощ да бъде предпазена Америка от вредите, които президентът, на който служат, може да ѝ нанесе. Това е " налудничава самозаблуда ", отбелязва всекидневникът.

Но съгласно в. " Ню Йорк таймс " " множеството членове както на предизборната акция, по този начин и на сегашната президентска администрация са просто предатели. Те са подготвени, заради някаква примес от упоритост, засегнатост, цинизъм и търсене на рационално пояснение, да застрашат живота на всички нас - и на децата ни, отказвайки да кажат на страната това, което знаят за затворения в замъка си простак, който се пъчи в " Туитър " с размера на нуклеарния си бутон ".

Книгата на Улф демонстрира, че Тръмп не може да извършва функционалностите си, некадърен е да обработва информация или да преценя последици. Да чакаме, че той ще работи в името на ползите на страната е все едно да желаеме, нагледно казано, котка да измие чиниите. А тези, които го поддържат, нямат такова опрощение, заключава " Ню Йорк таймс ". / Българска телеграфна агенция

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (636)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР