Американският пазар поведе борсите по света нагоре през изминалата седмица.

...
Американският пазар поведе борсите по света нагоре през изминалата седмица.
Коментари Харесай

Нов импулс за покачване на щатския пазар

Американският пазар поведе тържищата по света нагоре през миналата седмица. Щатските показатели регистрираха 3% повишаване на седмична база. Когато се вземе поради растежа от най-ниските стойности през февруари, се вижда, че възобновяване на американския пазар е към този момент две трети по отношение на целия спад от 12%.

Това развиване на събитията сочи все по-голяма възможност за V-образно възобновяване на показателите и за постигане на нови върхове през идващите седмици.

Инвеститорите не се впечатлиха от оповестените данни за растежа на инфлацията в Съединени американски щати, което до скоро беше главното терзание и се оказа мотива за разпродажбите на акции. Очакванията за ускорено покачване на лихвените проценти от Федералния запас, което да натежи върху стопанската система, минаха на назад във времето.

Доходността на 10-годишните бумаги се повиши до 2.90% и също остана без отражение върху цените на акциите. Търговията в петък, обаче, сподели известно закъснение на покупките. Някои анализатори виждат превръщане на посоката на търговия, откакто показателите в петък приключиха съвсем без смяна.

Корпоративните вести поддържаха придвижването на пазара нагоре. Книжата на Apple се качиха с повече от 10% за седмицата след информацията, че компанията на Уорън Бъфет усилва доста броя на акциите си в нея.

Тази информация повлия положително на настроенията на пазара, тъй като демонстрира, че Бъфет не се тормози от скъпия пазар сега. Всички браншове се оцветиха в зелено и даже компании, които изостават доста от растежа на пазара в последно време, регистрираха облаги.

Най-силно се представяха софтуерните акции и финансовият бранш. Индустрията също регистрира добър растеж. Това бяха секторите, които водеха пазара нагоре през предходната година и повишението им след корекцията е знак, че вложителите не престават да имат вяра в икономическия напредък.

Първите дни на търговия през седмицата, която стартира с почивен ден за щатския пазар, ще покажат дали ще има V-образно възобновяване или корекцията ще продължи още няколко седмици във времето и показателите още веднъж ще доближат своите най-ниски равнища.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР