Американският окръжен съдия Алън Уинзор във Флорида отказа да блокира

...
Американският окръжен съдия Алън Уинзор във Флорида отказа да блокира
Коментари Харесай

Американски съдия не блокира закон, забраняващ на китайски граждани да купуват домове

Американският областен арбитър Алън Уинзор във Флорида отхвърли да блокира щатския закон, забраняващ на жители на Китай и други " страни, предизвикващи угриженост ", да купуват домове или земя в щата , оповестява " Ройтерс ".

Според него защото възбраната се основава на поданство, а не на раса или народен генезис, тя евентуално не нарушава конституцията на Съединени американски щати или законите, които не разрешават жилищната дискриминация.

Уинзор отхвърли предлагането на четирима китайски жители да блокират закона. В момента те чакат изхода от делото им, заведено през май.

Ашли Горски, юрист в Американския съюз за цивилен свободи, който съставлява ищците, сподели, че групата ще апелира.

Законът на Флорида не разрешава на лица " живеещи " в Китай, както и на такива, които не са жители на Съединени американски щати и нямат зелена карта, да купуват здания или земя в щата.
 Байдън подписа комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Тайван
Байдън подписа комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Тайван

Ключов документ за Белия дом

Той също по този начин не разрешава на множеството жители на Куба, Венецуела, Сирия, Иран, Русия и Северна Корея да имат благосъстоятелност наоколо до военни уреди и инфраструктура като електроцентрали и летища.

Законът има тясно изключение, което разрешава на притежателите на нетуристически визи от тези страни да имат един парцел, който да е на най-малко 8 км от сериозна инфраструктура.

Когато губернатор Рон ДеСантис подписа закона през май, той разгласи, че това ще помогне за отбраната на американците от въздействието на Китайската комунистическа партия.

Неправителствената организация Американски съюз за цивилен свободи твърди, че законът нарушава гаранциите на Конституцията на Съединени американски щати за равни права и обективен развой, както и федералния Закон за заслужено жилищно настаняване, който не разрешава жилищната дискриминация въз основа на раса и народен генезис.

Миналия месец администрацията на Байдън подаде малко мнение, в което се съгласи, че законът на Флорида нарушава последния.

Според Уинзор обаче, защото законът се ползва за всеки, който " живее " в Китай, той може да се ползва и за лица, които не са родом от Китай и затова не дискриминира въз основа на никакви предпазени черти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР