Американският музикант Том Пети почина в понеделник след прекарана сърдечна

...
Американският музикант Том Пети почина в понеделник след прекарана сърдечна
Коментари Харесай

Tom Petty си отиде на 66 години след сърдечна криза

Американският музикант Том Пети умря в понеделник след прекарана сърдечна рецесия, оповестиха международните организации. Новината беше доказана от фамилията и на страницата му във Фейсбук.

Според американските медии Том е получил солиден сърдечен арест в дома си в Малибу и е открит в безсъзнание и без да диша. Откаран е в незабавното поделение на болница в Санта Моника и е бил подложен на инсталация за изкуствено поддържане на живота, само че той не давал признаци за мозъчна интензивност и апаратурата била изключена, оповестява CBS News.

Томас Ърл Пети бе музикант, артист и композитор, свиреше на разнообразни принадлежности и продуцираше. Израснал във Флорида, на 17 години напуща учебно заведение, с цел да преследва фантазията си да се занимава с музика.

Световна популярност му донесе работата с групата Tom Petty and the Heartbreakers, както и със супергрупата Traveling Wilburys, учредена в края на 80-те години. В Traveling Wilburys той свири с Джордж Харисън, Боб Дилън, Рой Орбисън и Джеф Лин от Electric Light Orchestra.

Той свиреше типичен рок и рокендрол и има продадени над 80 милиона албума. През 2002г. бе признат в Залата на славата на рокендрола. Трикратен притежател на " Грами ", той имаше няколко огромни шлагера като I Won’t Back Down, Free Fallin, Runnin’ Down a Dream и American Girl. В дискографията му са 3 солови албума, 13 с Heartbreakers и 2 с Traveling Wilburys.

На 20 октомври Том щеше да навърши 67 години. /radio1.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР