Американският MIT се опасява да не загуби федерално финансиранеMIT последва

...
Американският MIT се опасява да не загуби федерално финансиранеMIT последва
Коментари Харесай

Водещ институт прекъсна връзките с Huawei и ZTE

Американският MIT се притеснява да не загуби федерално финансиране

MIT последва образеца на Оксфорд и приключи взаимоотношенията с Huawei (източник: MIT)

Технологичният институт в Масачузетс (MIT) е прекъснал връзките си с Huawei Technologies и ZTE Corp., до момента в който американските управляващи проверяват китайските компании за хипотетични нарушавания на наказания, съгласно публично изказване, на което се базира Ройтерс.

MIT е следващата просветителна институция, която се отхвърля от телекомуникационното съоръжение на Huawei и други китайски компании, с цел да избегне загубата на федерално финансиране. По-рано Оксфордският университет във Англия също спря да приема финансиране от Huawei.

„ MIT не приема нови задължения или възобновяване на съществуващи такива с Huawei и ZTE или съответните им дъщерни сдружения, заради федерални следствия за нарушавания на санкционни ограничавания “, споделя Мария Зубер, вицепрезидент за научни проучвания в института.
още по тематиката
Сътрудничеството с Китай, Русия и Саудитска Арабия ще се сблъска с спомагателни административни процедури за преразглеждане, прибавя Зубер.

„ Ние сме разочаровани от решението на MIT, само че разбираме натиска, на който са подложени сега “, разясняват от Huawei. Компанията отхвърля обвиняванията от държавното управление на Съединени американски щати за нарушение на глобите против Иран, които доведоха даже до арест на финансовия шеф на компанията.

„ Вярваме, че в последна сметка американската правосъдна система ще доближи до вярното умозаключение “, споделят от китайския софтуерен колос.

ZTE към момента не е коментирала случая. Санкциите на Съединени американски щати принудиха компанията да спре по-голяма част от бизнеса си в страната сред април и юли предходната година, поради нарушавания на наказания против Иран и Северна Корея. ZTE възобнови активността си в Съединени американски щати, откакто заплати санкция от $1,4 милиарда

Китайските производители на телекомуникационно съоръжение се сблъскват с възходящ надзор от Съединени американски щати на фона на терзанията, че Пекин може да употребява оборудването им за шпиониране. Компаниите обаче обявиха, че сходни опасения са неоснователни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР