Американският министър на отбраната Марк Еспър пристигна на посещение в

...
Американският министър на отбраната Марк Еспър пристигна на посещение в
Коментари Харесай

Марк Еспър пристигна в Багдад

Американският министър на защитата Марк Еспър дойде на посещаване в Багдад. Преди това той беше в Саудитска Арабия и Афганистан, предадоха международните организации.

Визитата идва в миг, в който породи въпросът какъв брой дълго изтеглящите се от Североизточна Сирия американски военни ще останат в Ирак. Еспър се чака да има срещи с иракския си сътрудник, с иракския министър председател и да разиска с тях намаляването на американското военно наличие в Сирия.

Визитата на Еспър в Багдад става ден откакто Анкара и Москва се договориха, че сирийски и съветски сили ще бъдат разгърнати в Североизточна Сирия, с цел да бъдат изместени кюрдските Сили за отбрана на народа и техните оръжия от границата с Турция, съобщи Ройтерс.

Еспър към този момент съобщи, че съгласно сегашните американски проекти всички американски военни, напускащи Сирия, ще отидат в Западен Ирак и че военните ще продължат да правят интервенции против Ислямска страна, с цел да попречат на нейното наново надигане в района. После той посочи, че военните ще бъдат там краткотрайно, до момента в който стане допустимо те да се върнат вкъщи, само че по този начин и не загатна за какъв времеви интервал става дума. Днес Еспър сподели, че Съединени американски щати нямат проекти да оставят тези военни в Ирак до безспир, съобщи Асошиейтед прес.

Вчера обаче иракските военни споделиха, че американските военни, напускащи Сирия и насочващи се към прилежащ Ирак, нямат позволение да останат там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР