Американският министър на отбраната Марк Еспър поиска и получи вчера

...
Американският министър на отбраната Марк Еспър поиска и получи вчера
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона уволни министъра на американските ВМС

Американският министър на защитата Марк Еспър изиска и получи през вчерашния ден оставката на министъра на военноморските сили Ричард Спенсър, оповестиха международните организации.

Причината за поисканата оставка е, че Спенсър е направил скрито предложение на Белия дом за споразумяване на полемичен случай с "морски тюлен ", упрекнат, че е направил военни закононарушения в Ирак.

Пентагонът сподели в официално съобщение, че Еспър е изгубил доверие в Спенсър поради неговата "липса на искреност " в тази ситуация със служителя на специфичните елементи на Военноморски сили Едуард Галахър.

Галахър бе приет тази година за почтен по няколко обвинявания, в това число за два опита за ликвидиране на цивилни иракчани и за убийството на покорен войник на "Ислямска страна " по време на задача през 2017 година

Шефът на Пентагона: Багдади трябваше да бъде хванат жив, призовахме го да се съобщи

Той обаче бе приет за отговорен от боен правосъден състав и бе намален, тъй като е театралничил за фотография с натрупа на джихадиста.

Президентът Доналд Тръмп обществено се застъпи за Галахър и употребява пълномощията си, с цел да възвърне отнетото му звание и да му разреши да се пенсионира по-късно тази година с пенсия в цялостен размер.

Пентагонът упрекна Спенсър, че е предложил скрито на Белия дом да не се меси в подхванатите против Галахър процедури, а в подмяна военният ще може да се пенсионира, без да бъде отстраняван от специфичните елементи. Спенсър не е разискал предлагането си с Еспър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР