Американският министър на отбраната Марк Еспър отмени изтеглянето на военните

...
Американският министър на отбраната Марк Еспър отмени изтеглянето на военните
Коментари Харесай

След посещение в Белия дом, Еспър отменя изтеглянето на армията от Вашингтон

Американският министър на защитата Марк Еспър анулира изтеглянето на военните от регионите наоколо до американската столица , които са ситуирани там за възможна помощ в поддържане на реда, оповестява АП, базирайки се на министъра на армията (сухопътните войски на САЩ) Райън Маккарти.

По-рано бе обявено, че е почнало евакуиране , като се очакваше към 200 военнослужещи да се върнат в Северна Каролина в границите на 24 часа, а останалите да бъдат изтеглени към базите през идващите дни.

Според новите данни Еспър, откакто посещава Белия дом, подрежда да спре се изтеглянето на военнослужещи.

Преди това той съобщи, че е срещу военните да бъдат употребявани за потушаване на безредиците, което ядоса Тръмп, който акцентира, че позволява такава опция .
 Шефът на Пентагона срещу разполагане на армията по улиците на Съединени американски щати
Шефът на Пентагона срещу разполагане на армията по улиците на Съединени американски щати

Не поддържам задействане на Insurrection Act

Промяната ускорява объркването по отношение на опасността на президента да се позове на " Закона за въстанията " за митингите след гибелта на Флойд в Минеаполис.

Тръмп дефинира изказването на Еспър като " уязвимост ". Прессекретарят Кейли Макенани съобщи, че президентът към момента е подготвен да разположи федерални войски, макар мненията на Еспър.

" Ако е належащо, той ще ги употребява ", сподели тя. " Но в този миг той разчита да управлява улиците с Националната армия . Работи се с огромен резултат . "

АП отбелязва, че американските военни към момента не са взели участие в потушаването на безредиците във Вашингтон, макар че тази опция е разисквана.

По-рано тази седмица почти 1,3 хиляди военнослужещи дойдоха в столичния регион на Колумбия. Около 1,7 хиляди военнослужещи от Националната армия на Съединени американски щати от Индиана, Тенеси и Южна Каролина също бяха изпратени във Вашингтон и неговите покрайнини.

Войници от 82-а въздушно-десантна дивизия остават в режим на подготвеност в Съвместна база Андрюс в Мериленд и Форт Белвоар във Вирджиния отвън Вашингтон.

Предшественикът на Еспър, пенсионираният военачалник Джим Матис , който подаде оставка през декември 2018 година заради отчаяние от политиките на Тръмп, разгласява рецензия към Тръмп, сочейки и Еспър, само че без да го посочва по име .
 Генерал Матис е ужасяващ от Тръмп, а президентът се радва, че го е
Генерал Матис е ужасяващ от Тръмп, а президентът се радва, че го е " уволнил "

Матис упрекна Тръмп в корист с власт, разцепление и липса на водачество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР