Американският министър на отбраната Марк Еспър обяви днес намерението си

...
Американският министър на отбраната Марк Еспър обяви днес намерението си
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона иска да посети Китай

Американският министър на защитата Марк Еспър разгласи през днешния ден желанието си да посети Китай тази година, макар обвиняванията на Вашингтон към Пекин, че е направил Южнокитайско море своя "морска империя ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

"До края на тази година се надявам да посетя Китай за първи път в качеството си на министър на защитата за да подобря съдействието в областите, в които имаме общи ползи и да установя нужните канали за връзка във време на рецесия ", съобщи Еспър по време на онлайн семинар, проведен от Международния институт за стратегически проучвания (IISS).

Пентагонът упрекна Китай, че крие информация за COVID-19

Шефът на Пентагона напомни, че Съединени американски щати смятат териториалните искания на Пекин в Южнокитайско море за "незаконни ", само че акцентира, че Съединени американски щати "не търсят спор ". Вашингтон желае "положителни и продуктивни връзки с Китай " и желае "да се отворят канали за връзка и понижаване на риска ", продължи той. Но "Китай няма право да трансформира интернационалните води в изключителна зона на "собствената си морска империя ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР