Американският министър на отбраната Марк Еспър обвини Русия, че нарушава

...
Американският министър на отбраната Марк Еспър обвини Русия, че нарушава
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Русия в нарушаване на военен договор

Американският министър на защитата Марк Еспър упрекна Русия, че нарушава интернационалния контракт "Открито небе ", и даде да се разбере, че Съединените щати може да се отдръпват от това съглашение, съобщи Франс прес.

Еспър отговаряше на въпроси в комисия на Конгреса за влезлия в действие през 2002 година контракт, който разрешава на 34-те страни, подписали споразуменията на Конференцията за сигурност и съдействие в Европа, да правят на реципрочна основа полети над своите територии, с цел да ревизират придвижването на армиите и ограниченията за оръжеен надзор.

"Руснаците мамят от години. Повдигнах въпроса предишния месец " на последната среща на министрите на защитата на НАТО, съобщи Еспър. Той добави, че Съединени американски щати би трябвало да приказват по-ясно за нарушаванията, осъществявани от Москва.

"Договорът в този си вид ме тормози доста ", добави американският министър на защитата в отговор на въпрос на републикански сенатор за прелитания, които Русия не е разрешила неотдавна - над анклава Калининград и покрай Грузия.

"Споменахте Грузия и Калининград. Това са два положителни образеца. Освен това са ни забранявали да прелитаме над военни учения ", отговори Еспър.

Бюджетът на Пентагона за 2021 година, който още не е утвърден, не планува средства за модернизиране на самолетите Boeing ОС-135 В, които са сертифицирани за осъществяване на плануваните в контракта прелитания. Еспър съобщи, че до момента в който не бъде взето решение какво да се прави, няма да отделя средства за модернизиране на самолетите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР