Американският министър на отбраната Марк Еспър е поискал от Южна

...
Американският министър на отбраната Марк Еспър е поискал от Южна
Коментари Харесай

САЩ поискаха от Южна Корея да прати сили в Ормузкия проток

Американският министър на защитата Марк Еспър е изискал от Южна Корея да прати бойци, което да се причислят към ръководените от Съединени американски щати военноморски сили в Ормузкия пролив край крайбрежията на Иран. Искането е било отправено на негова среща в Сеул с южнокорейския министър на националната защита Джон Кьон Ду, съобщи Ройтерс, като се базира на южнокорейската организация Йонхап.

Джон е споделил на Еспър, че неговата страна обмисля разнообразни разновидности, защото жители и кораби на Южна Корея също плават през този пролив. Южнокорейският министър е декларирал също, че експортните ограничавания на Япония против Южна Корея имат "неблагоприятен резултат " върху двустранните връзки, както и върху съдействието в сигурността сред Южна Корея, Съединени американски щати и Япония.

Отношенията сред Сеул и Токио са на най-ниското ниво от десетилетия насам. Търговските им търкания се коренят в отдавнашния спор за изплащането на компенсации на южнокорейци, правили насилствен труд в японски компании през на Втората международна война. Сеул дава знаци, че поради разногласието може да денонсира контракта с Токио и Вашингтон за шерване на разследваща информация, напомни Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР