Американският министър на енергетиката Рик Пери е подал оставка.На 17

...
Американският министър на енергетиката Рик Пери е подал оставка.На 17
Коментари Харесай

Рик Пери се оттегля като министър на енергетиката

Американският министър на енергетиката Рик Пери е подал оставка.

На 17 октомври президентът Доналд Тръмп удостовери, че Пери напуща поста в края на годината. По-рано в медиите се появи информация, че Пери е призовал Тръмп да организира телефонния диалог от 25 юли с Володомир Зеленски, в който неведнъж е настоял за следствие против Байдън.

Дан Брулет ще заеме поста на Пери. Кандидатурата му към този момент бе подкрепена от Сената.

От 2017 година той бе зам. министър.

Припомняме, че през ноември Пери отхвърли да свидетелства по делото за премахване от власт на президента Доналд Тръмп.

Той бе свикан да се яви пред закрито съвещание на комисиите на Камарата на представителите, които проверяват Тръмп, само че няма да го направи, съобщи представител на енергийния департамент в петък, представен от " Ройтерс ".

Като причина се акцентира затвореното съвещание и невъзможността да участва юрист. Трябва да се промени това предписание, в случай че желаят Пери да свидетелства, се споделя в изказването.

Това е първият министър от кабинета, свикан да свидетелства пред комисиите

Припомняме, че през октомври Пери към този момент отхвърли да даде на Конгреса свързани с Украйна документи, поискани в границите на следствието за импийчмънт.

На 10 октомври беше издадена призовка, задължаваща Пери да предоставиш информация за личната му роля в напъните на президента Доналд Тръмп да убеди украинския държавен глава Володимир Зеленски да проверява сина на някогашния вицепрезидент Джо Байдън - в този момент евентуален съперник на Тръмп за президентския пост.

Заместничката на Пери - Мелиса Барнисън, тогава изпрати писмо до обвързваните с следствието комисии в Конгреса, в което се споделя, че процедурата не е юридически издържана и че по-голямата част от поисканата информация има конфиденциален темперамент.

Според американското законодателство, даването на документи, поискани в границите на следствие за импийчмънт е наложително. Отказът те да бъдат предоставени съставлява възпрепятстване на правораздаването. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР