Американският милиардер Уорън Бъфет назова двамата кандидати за негов наследник

...
Американският милиардер Уорън Бъфет назова двамата кандидати за негов наследник
Коментари Харесай

Уорън Бъфет посочи двама свои вероятни наследници

Американският милиардер Уорън Бъфет назова двамата претенденти за негов правоприемник отпред на холдинга Berkshire Hathaway, заяви „ Уолстрийт джърнъл “.

Те са шефовете на застрахователния бизнес на холдинга Аджит Джейн и на енергийния филиал Грег Абел. Двамата са назначени на одеве основани постове в съвета на шефовете на холдинга.

„ Сега двамата са основни фигури в Berkshire в светлината на наследяването на управлението “, споделя 87-годишният Бъфет, представен от изданието. Той им дава съвет да се опитат да съберат повече опит в ръководеното на цялата група компании преди да поемат кормилото.

Вчера Бъфет съобщи пред телевизия CNBC, че е в удивително положително здравеи не възнамерява скоро да се отдръпва като ръководител на съвета на шефовете и основен изпълнителен шеф на холдинга. Но още 10 година отпред на Berkshire Hathaway ще са много дълъг период, прецизира той.

През годините холдингът се е трансфорат в конгломерат от към 80 компании, които работят във всевъзможни бизнеси като обезпечаване, вложения, мебелно произвеждане, бижутерия, облекло, храни. Роденият в Омаха, Небраска, Бъфет оглави през 2008 година листата на най-богатите хора на планетата по версията на сп. „ Форбс “. В последното издание на класацията през октомври м.г. той слезе на трето място, отстъпвайки на Джеф Безос (Amazon) и Бил Гейтс (Microsoft).

Състоянието на Бъфет се прави оценка на 80,6 милиарда $. Заради феноменалния му пазарен усет и безгрешните стопански прогнози, милиардерът получи прякора Оракула от Омаха.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР