Американският милиардер Питър Тийл заяви в неделя, че ФБР и

...
Американският милиардер Питър Тийл заяви в неделя, че ФБР и
Коментари Харесай

Тръмп вдигна мерника на Google заради предателство, свързано с Китай

Американският милиардер Питър Тийл съобщи в неделя, че ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ би трябвало да проверяват Гугъл за решението на компанията да работи с китайските военни вместо с държавното управление на Съединени американски щати.

Коментирайки изказването на своя доближен, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че администрацията му ще прегледа тематиката, като разгласи дейностите на интернет колоса като " изменничество ".

“Billionaire Tech Investor Peter Thiel believes Гугъл should be investigated for treason. He accuses Гугъл of working with the Chinese Government. ” @foxandfriends A great and brilliant guy who knows this subject better than anyone! The Trump Administration will take a look!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 16, 2019
Говорейки по време на консервативна конференция във Вашингтон в неделя, Тийл съобщи, че изборът на Гугъл да работи с китайските военни предполагал, че компанията е била " инфилтрирана " от китайски шпиони .

Около Гугъл се развихри скандал през предходната година, откакто беше обявено, че американският софтуерен колос основава цензурирана търсачка за Китай. След политически напън и вътрешни митинги, Гугъл изостави плана. Някои чиновници обаче настояват, че компанията към момента може да работи по плана.

В същото време Гугъл реши да не възобновява контракта си с Министерството на защитата на Съединени американски щати, който му позволяваше да употребява изкуствения разсъдък на Гугъл за анализиране на фрагменти на безпилотни самолети.
 Гугъл предизвести Съединени американски щати, че възбраната за Huawei е риск за националната сигурност
Гугъл предизвести Съединени американски щати, че възбраната за Huawei е риск за националната сигурност

Технологичният колос притиска администрацията да освободи Android от мярката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР