Американският милиардер Илон Мъск е разследван от федералните власти за

...
Американският милиардер Илон Мъск е разследван от федералните власти за
Коментари Харесай

Twitter: Мъск е обект на федерално разследване

Американският милиардер Илон Мъск е разследван от федералните управляващи за държанието му при придобиването на обществената мрежа Twitter за 44 милиарда $, съобщи Ройтерс. Това излиза наяве от документ, подаден в съда от софтуерната компания.

Въпреки че в документите се споделя, че той е обект на следствие, не се показва какъв е точният фокус на следствието и кои федерални управляващи ги организират.

Twitter, която през юли заведе дело против Мъск, с цел да го принуди да завърши договорката за закупуването на компанията при в началото контрактуваните условия, съобщи, че юристите на основния изпълнителен шеф на Tesla са отказали да дават желаните от компанията документи с изказванието, че са предмет на „ следствена загадка “

От Twitter настояват, че в края на септември юристите на Мъск са дали лист с документи, които са поискали да не бъдат показване. Той включва чернова на  чернови на имейл от 13 май до Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) и презентация със лсайдове до Федералната комерсиална комисия (FTC).

„ Тази игра на „ скрий топката “ би трябвало да завърши “, сподели компанията в правосъдната документи.

Съдебното заявление, което желае от съдията Катлийн Маккормик от съда на Делауеър  да подреди на юристите на Мъск да дават документите, беше направено на 6 октомври - същия ден, в който Маккормик спря правосъдния спор сред двете страни, откакто Мъск обърна курса и сподели, че ще продължи със договорката.

Адвокатът на Мъск Алекс Спиро сподели пред Ройтерс, че правосъдната тъжба на Twitter е за пренасочване на вниманието и съобщи, че „ мениджърите на Twitter са обект на федерално следствие “.

От Twitter  са отказали да разяснява изказването на Спиро. FTC също са отказали коментар пред Ройтерс, а SEC не са дали отговор незабавно на настояването за коментар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР