Американският милиардер Джаред Айзъкман, който миналата година летя със "Спейс

...
Американският милиардер Джаред Айзъкман, който миналата година летя със "Спейс
Коментари Харесай

Американският милиардер Джаред Айзъкман се връща в Космоса

Американският милиардер Джаред Айзъкман, който предходната година хвърча със "Спейс Екс " в космоса, разгласи, че се връща на още по-висока орбита, заяви Българска телеграфна агенция.

Предприемачът ще полети още веднъж от галактическия център "Кенеди ". Това ще е първият полет на "Спейс Екс " за експериментиране на нова технология.

Предвидени са три полета, последният от които ще е с новия транспортен съд "Старшип " с хора на борда.

Айзъкман е платил незнайна сума за тридневния полет за себе си и още трима души през септември предходната година. Сега той и Илон Мъск си поделят разноските.

Според оповестените през днешния ден проекти Айзъкман и още трима души - двама инженери на компанията "Спейс Екс " и пенсиониран боен водач ще излетят с ракета "Фалкон " най-рано през есента. Те ще обикалят Земята до пет дни, като ще доближат по-висока орбита от досегашните капсули "Дракон ". Докато предишния септември достигнатата височина беше 500 км, този път задачата ще е 640 км, с цел да преминат през част от радиационните пояси на Ван Алън.

В програмата е и излизане в открит космос - с новите костюми на "Спейс Екс ", като от орбита ще употребяват за връзка спътниците "Старлинк ".

Миналата седмица Илон Мъск показа "Старшип " - най-високата и мощна ракета, строена до момента. Той чака позволение от Федералното ръководство по авиация за първия изпитателен полет от Тексас,който ще е без хора.

В полета ще вземат участие две служителки на "Спейс Екс " - Сара Гилис и Ана Менън. Сара Гилис е обучавала участниците в предходния полет на Айзъкман, а Ана Менън е някогашна служителка на НАСА, минала в "Спейс Екс ". Четвъртият пасажер е Скот Потит - боен водач, който беше шеф на задачата за полета на Айзъкман през септември предходната година.

Jared Isaacman () has planned another 3 all-private astronauts missions to orbit. One of these flight will go farther from Earth than any mission since Apollo era.
— Mateusz Macias (@mateusz_macias)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР