Американският милиардер, бивш кмет на Ню Йорк, както и специален

...
Американският милиардер, бивш кмет на Ню Йорк, както и специален
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг дари колосална сума за борбата с климатичните промени

Американският милиардер, някогашен кмет на Ню Йорк, както и специфичен дипломат на Организация на обединените нации за градовете и климатичните промени Майкъл Блумбърг подари 50 милиона $ за напъните за понижаване на световната взаимозависимост от въглища при производството на електрическа енергия и за ускорение на прехода към възобновими енергийни източници в международен мащаб.

Блумбърг направи това известие по време на 23-ата сесия на конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменението на климата (COP-23), която се организира в Бон, съобщи БГНЕС.

Водещ сътрудник в Европа ще бъде Европейската фондация за климата. По-късно дейностите ще би трябвало да се разпространят и в други страни отвън границите на Европа.

Блумбърг за пръв път влага в сходни планове, осъществени отвън Съединени американски щати.

Неговата фондация Bloomberg Philanthropies работи в 120 страни по света. Дейността на фондацията е ориентирана към пет области: изкуство, обучение, околна среда, нововъведения и опазване на здравето. През 2016 година Bloomberg Philanthropies влага към половин милиард $ в разнообразни планове. Седалището на организацията е в Ню Йорк.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР