Американският лидер Джо Байдън заяви в четвъртък, че не смята

...
Американският лидер Джо Байдън заяви в четвъртък, че не смята
Коментари Харесай

Байдън оспори твърдението на Зеленски, че ракетата, паднала в Полша, не е украинска

Американският водач Джо Байдън съобщи в четвъртък, че не счита думите на украинския президент Володимир Зеленски за доказателство, че ракетата, паднала на полска територия, не е била украинска. Това оповестиха и.

" Това не е доказателство ", съобщи американският президент пред кореспонденти при завръщането си във Вашингтон от срещата на върха на Г-20 в Бали.

Във вторник ракета падна в село Пшеводув (Любелско воеводство), ситуирано в Източна Полша на границата с Украйна, и умъртви двама души. Зеленски упрекна Русия и изиска от Запада " да стартира да работи ".

Въпреки изказванията на Зеленски полският президент Анджей Дуда съобщи в сряда, че съгласно управляващите на републиката свалената ракета е принадлежала на украинските сили за противовъздушна защита.

Държавният департамент съобщи, че администрацията на Съединените щати има цялостно доверие в точността на заключенията на полските управляващи.

Руското външно министерство дефинира изказванията на Киев по отношение на случая като " груба провокация ". Според съветското министерство на защитата ракетата е била изстреляна от украинска система за противовъздушна защита С-300.

Преди това Ройтерс заяви, базирайки се на източник от НАТО, че Байдън е споделил на сътрудниците от Г-7 и Алианса, че гърмежът в Полша е провокиран от ракета на украинската противовъздушна защита.

Същото съобщи и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, като акцентира, че Алиансът не упреква Киев за случая. Според него виновността е на Русия, която предприе масирани ракетни офанзиви против цялата територия на Украйна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР