Американският лек петрол и сортът брент започнаха седмицата на зелено,

...
Американският лек петрол и сортът брент започнаха седмицата на зелено,
Коментари Харесай

Бенчмарковите сортове петрол започнаха седмицата с растеж

Американският лек нефт и сортът брент започнаха седмицата на зелено, като и двата се търгуват над 30 $ за барел. При първият повишаването досега е от 4,49% до 30,75 $, а при втория - от 3,32% до 33,58 $ за барел.

В подтекста на възобновяване на пазарите, 117 петролни танкера са се насочили към Китай, с цел да разтоварят към 230 млн. барела суперевтин нефт в границите на идващите няколко месеца, съобщи Oilrpice. Това е най-голямата флотилия в историята, която ще достави почти по едно и също време нефт.

Според изданието по-голямата част от това карго е купена през април, когато цените бяха доста по-ниски, а американският лек нефт даже беше в отрицателна територия за един ден. През предишния месец Китай в действителност направи огромни поръчки от Аляска, Бразилия и Канада, възползвайки се от големите отстъпки, които производителите бяха склонни да договарят.

Същевременно страната презареждаше с удвоена скорост стратегическите и комерсиалните си инвентории през предишното тримесечие, което ненапълно подкрепя световните цени на нефт против цялостния срив на пазарите. През април, т.е. при започване на второто тримесечие, тя внасяше към 9,84 млн. барела на ден.

Докато ултиматумите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп не съумяха да изтеглят американските компании от Венецуела, съветският колос " Роснефть " в края на предходната седмица разгласи, че е завършил всички действия в страната, в това число и взаимните интервенции. Все отново 100% от неговите активи ще бъдат изкупени от друга съветска компания, която е благосъстоятелност напълно на съветското държавно управление.

По-рано тази година Съединени американски щати вкара наказания против комерсиалното поделение на " Роснефть ", основано в Швейцария, защото американското държавно управление се опитваше да отреже всички източници на финансиране на държавното управление на Николас Мадуро. През първото тримесечие съветската петролна компания излезе на загуба от 2 милиарда $. Година по-рано облагата ѝ беше също толкоз, единствено че с позитивен знак. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР