Американският космически кораб "Дракон" се скачи с Международната космическа станция

...
Американският космически кораб "Дракон" се скачи с Международната космическа станция
Коментари Харесай

Американският космически кораб Дракон се скачи с МКС

Американският галактически транспортен съд "Дракон " се скачи с Международната галактическа станция (МКС), заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Товарният транспортен съд бе изстрелян с ракета-носител "Фалкон-9 " от космодрума Кейп Канаверал във Флорида на 7 март. Той достави на МКС 1950 кг първични материали и материали, измежду които научно съоръжение за биомедицински проучвания и инсталация за проучване на химични реакция в условия на микрогравитация, както и грейпфрути, домати, бонбони "Скитълс " и други лакомства за тричленния екипаж на станцията - Олег Скрипочка, Андрю Морган и Джесика Миър.

Бактерия Е. коли, отпечатана с биопринтер на МКС, стана резистентна на антибиотици

Астронавтите от НАСА Морган и Миър използваха роботизираната "ръка " на МКС, с цел да "хванат " и оказват помощ за скачването на товарния транспортен съд.

Товарният транспортен съд ще остане за към месец на МКС, преди да се върне на Земята със спесимени от научните опити, извършени на борда на станцията. Той е последният от истинската серия "Дракон " на компанията "Спейс Екс ". Занапред галактическите кораби на компанията ще бъдат проектирани да се скачват автоматизирано, без да се изисква намесата на роботизираната "ръка " на МКС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР