Американският концерн Локхийд Мартин“, който произвежда изтребителя от четвърто поколение

...
Американският концерн Локхийд Мартин“, който произвежда изтребителя от четвърто поколение
Коментари Харесай

„Локхийд Мартин“: Изтребителите F-16 ще пристигнат в България най-рано през 2023 г.

Американският тръст „ Локхийд Мартин “, който създава изтребителя от четвърто потомство F-16 Блок 70 , показа самолета и неговите благоприятни условия в Пловдив. Според компанията това е най-новата и усъвършенствана трансформация на изтребителя, на който се спря и българското държавно управление, стъпвайки на стратегическото съдействие и цялостния пакет качества.

F-16 е сполучлив военен аероплан, само че модификацията Блок 70 е изцяло ново потомство бойна техника, сподели Джон Нилсън - шеф връзки за Европа, Индия и Израел. По думите му над 3000 машини F-16 се употребяват сполучливо в бойни интервенции и огромният интерес към него, включително и към новите версии, значи, че те ще бъдат употребявани минимум до 2045 година.

Нилсън уточни, че технологията за произвеждане на F-16 Блок 70 е съвместима с тази на F-22 и F-35 и съгласно него " в случай че България закупи тази техника тя ще има опция да се възползва и от достиженията и на тези модели ".
 БГНЕС

До момента са създадени над 4600 самолета F-16 в 139 версии за 28 страни. Отделно са осъвременени, структурно или в региона на авиониката, към този момент 1000 употребявани машини. Досега на F-16 има регистрирани над 400 000 излитания и присъединяване им в борби не е усъвършенствано до този миг.-->

Концернът има огромна поръчка от Бахрейн, което наложи построяването на нова индустриална мощ в Гринвийл, Южна Каролина и където ще се създава модификацията Блок 70, сподели Джим Робинсън - шеф бизнес развиване за F-16 и боен водач. Той посочи, че има и поръчка от Словакия и чака до договорка да се стигне и с България.

Ако през юни-юли тази година държавните управления на България и Съединени американски щати стигнат до договореност, българската поръчка ще стартира да се извършва през 2023 година, разяснява Джим Робинсън.

Относно самия аероплан той сподели, че е с по-добра авионика, по-добри системи за ориентиране и за сигурност, с което надгражда потвърдилите се безупречни характерности на F-16.
F-16 Блок 70 има 12000 летателни часа дълготрайност на живот и 8000 часа сервизен живот, което го прави доста по-лесен за поддържане, твърди Робинсън. Към този миг за България се разясняват 8 изтребителя, като цената включва, с изключение на машините, оръжейните системи въздух-въздух и въздух-земя, подготовката на личния състав и механиците, както и цялата инфраструктура за потреблението на самолетите, добави Джим Робинсън.

В взаимозависимост от равнището на подготовката на водачите, за преквалификацията им ще бъдат нужни 9 месеца и още 3 месеца ще образоват за инструктори за останалите си сътрудници.

Подготовката на млади водачи е с времетраене до 2 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР