Американският конгресмен Стив Кинг предложи пълна забрана на абортите, заявявайки,

...
Американският конгресмен Стив Кинг предложи пълна забрана на абортите, заявявайки,
Коментари Харесай

Конгресмен от САЩ предлага забрана на абортите

Американският конгресмен Стив Кинг предложи цялостна възбрана на абортите, заявявайки, че без обезчестяване и блудничество човешката раса би изчезнала, оповестява в. " Гардиън ".
" Какво би станало, в случай че се върнем обратно във времето и абортираме всички тези, които са били артикул на обезчестяване и кръвосмешения? ", попита риторично републиканецът Кинг.
" Днес човечеството може би нямаше да съществува. Вземайки поради всички войни, изнасилвания и грабежи, които са се случили, не съм сигурен, че не съм техен артикул ", добави конгресменът от Айова.
Кинг е част от набиращото мощ консервативно придвижване, което се пробва да анулира правото на дамите да прекъсват нежеланата бременност. Преди време той беше наименуван от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп " най-консервативният човек на планетата ".
Защитата за цялостна възбрана на абортите идва в миг, когато Кинг предложи законопроект, целящ да отнеме правото на дамата да избира дали да помята даже в случай че е била изнасилена. Мнозинството от републиканците в американския Конгрес поддържат концепцията. Въпреки това партията на Тръмп публично се отдръпва от Кинг, който по-рано стана прочут с расистките си теории и поддръжка за крайно-десни партии в Канада и Европа.
В предишното той е изразявал песимизъм, че жена може да забременее срещу волята си при обезчестяване. Конгресменът се е съгласявал и с изказване от 2012 година на собствен сътрудник от Конгреса - републиканеца Тод Акин, съгласно който " женското тяло има своите си способи да спре оплождането, в случай че става дума за законно обезчестяване ".
Медицинската общественост в Съединени американски щати реагира бурно на изказванието на Акин. Лекарите назовават сходни тези " неуместни " и изясняват, че не съществува механизъм, по който женското тяло единствено да спре зачеването.
" Не съм споделил, че имам вяра в тази теза. Просто бях отворен за полемика и нови гледни точки по въпроса ", пази се Кинг в следствие.
Консервативните позиции са извънредно мощни в южните щати на Съединени американски щати. Преди няколко месеца Алабама забрани абортите даже при обезчестяване, инцест или увреждания на плода. Доминираният от радикални евангелисти и консерватори Сенат на Алабама прокара закон, съгласно който всеки доктор, направил аборт може да влезе в пандиза за период до 99 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР