Американският Конгрес задейства процедурата за отстраняване от длъжност на президента

...
Американският Конгрес задейства процедурата за отстраняване от длъжност на президента
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ задейства процедура за отстраняване на президента Тръмп

Американският Конгрес задейства процедурата за премахване от служба на президента Доналд Тръмп. Разследването стартира през септември след разобличаване за необявен телефонен диалог на Тръмп с украинския президент Володимир Зеленски. Президентът отхвърля да е направил нещо неправилно и през днешния ден прикани демократите да побързат, с цел да се стигне до Сената, където той чака обективен развой.


Камарата на представителите на американския Конгрес ще предяви обвинявания на президента Доналд Тръмп заяви в телевизионно послание ръководителят Нанси Пелоси.
Нанси Пелоси, ръководител на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати: Фактите са безспорни. Президентът е злоупотребил с властта си за своя персонална политическа полза, в ущърб на националната сигурност, като е задържал военна помощ в подмяна на оповестяване на следствие против негов политически противник.
Действията на президента са нарушили Конституцията. Демокрацията ни е в заплаха. Президентът не ни оставя различен избор, с изключение на да действаме, тъй като още веднъж се пробва да опорочи изборите за своя полза.

Във вторник Комисията по разузнаването утвърди обемистия отчет от следствието. Демократите упрекват Тръмп за това, че е замразил близо 400 млн. $ военна помощ за Украйна, с цел да издейства следствие против сина на неговия политически противник Джо Байдън. Президентът, който отхвърля обвиняванията, разгласи, че е подготвен за идната борба.

" Крайно левите демократи лентяи преди малко оповестиха, че желаят да ме отстранят от служба поради НИЩО. Те се отхвърлиха от смешната история на Мълър и се хванаха за два напълно подобаващи (идеални) телефонни диалога с украинския президент ", разгласява в " Туитър " президентът Тръмп.

Предстои Правната комисия да формулира обвиняванията. Напълно евентуално е Камарата на представителите, където демократите са болшинство, да гласоподава за премахване на Тръмп. Тогава процедурата минава в Сената, доминиран от съпартийците на президента. Той чака там обективен развой, само че Би Би Си разяснява, че борбата ще е безкомпромисна и не се знае дали някой ще остане незасегнат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР