Американският конгрес смята да включи санкциите срещу руския газопровод Северен

...
Американският конгрес смята да включи санкциите срещу руския газопровод Северен
Коментари Харесай

САЩ планира блокиране на Северен поток и през военния бюджет

Американският конгрес счита да включи глобите против съветския газопровод " Северен поток-2 " в проектозакон за бюджетните заеми на националната защита за 2020 година За това заяви в събота изданието Defense News, базирайки се на ръководителя на комитета на сената на Съединени американски щати по интернационалните въпроси Джим Риш.

" Причината за такава стъпка е в това, че понижават опциите. Голяма част от газопровода " Северен поток - 2 " към този момент е издигната ", цитира изданието Риш.

Според сенатора, глобата коства скъпо на строителните компании, които вземат участие в оборудването на газопровода и ги принуждава да прекратят активността си. Риш изрази убеденост за това, че тази стъпка принуждава Русия да желае различни начини за реализация на плана.

Изданието отбелязва, че измененията в закона за националната защита още не са оповестени. По думите на Риш, те ще са сходни на акта " За отбрана на енергийната сигурност на Европа ", която се приготвя от комитета на Сената по интернационалните връзки през това лято.

Сенаторът също заяви, че включването на решения за наказания в законопроекта се отразяват на общото държание на обстановката с съветския газопровод на двете камари на Конгреса, администрацията на президента на Съединени американски щати и банковите комитети.

Съединени американски щати са изрично срещу новия газопровод от Русия в Европа. Мнозина съветски и западни специалисти показват, че Съединени американски щати се пробват да " прокарат " доставките на полутечен природен газ на европейския пазар, който е доста по-скъп от съветския газопровод.

В края на октомври заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Джон Съливан по време на чуване в Сенатската комисия по външни връзки по отношение на кандидатурата на Съединени американски щати за поста на американски дипломат в Русия съобщи, че едностранните дейности на Вашингтон по газопровода няма да спрат строителството. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР