Американският конгрес прие противоречив закон, силно подкрепян от президента Доналд

...
Американският конгрес прие противоречив закон, силно подкрепян от президента Доналд
Коментари Харесай

В САЩ разрешиха изпитанията на лекарства от терминално болни

Американският конгрес одобри спорен закон, мощно подкрепян от президента Доналд Тръмп, който ще разреши на терминално заболели да вземат участие в опити с още неодобрени медикаменти.
Според републиканеца Майкъл Бъргес, който е доктор, " ние сме на една ръка разстояние от реформаторски способи на лекуване ", които биха могли да дадат на тези пациенти " втори късмет за живот ", откакто са пробвали всичко от средствата, които са разполагаем, съобщи БГНЕС.
Лекари и организации на пациенти с редки болести през последните месеци се обявяваха против " демагогския " закон, който основава " подправени очаквания ".
Демократите предизвестиха, че текстът ще разреши на фармацевтичните лаборатории и пациентите да заобикалят при множеството случаи здравните управляващи (FDA).
И преди утвърждението на този текст лекарите можеха да желаят от фармацевтичните компании да им обезпечат пробен медикамент, при изискване, че той е минал първия стадий от клиничните проучвания, т.е е бил тестван върху най-малко двадесетина души в положително здраве, с цел да се откри, че не е отровен.
С новия закон здравните управляващи в Съединени американски щати (FDA) ще бъдат единствено осведомени при случай на тежки отрицателни резултати. Единствено лабораториите ще да споделят или не лекарството. Подобни текстове към този момент бяха признати в 38 от 50-те американски щати преди 4 години.
" Става въпрос за рисков закон, който заплашва престижа на FDA в гарантирането, че здравното лекуване е несъмнено и ефикасно ", отсече Франк Палон, народен представител в долната камара на Конгреса от демократите.
" Ако този закон е добър, за какво 100 асоциации на пациенти му се опълчват? ", пита различен демократ - Ян Шаковски. " Той отваря необятно вратата на шарлатаните ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР