Американският Конгрес не наложи повторно санкциите срещу Иран, каквато вероятност

...
Американският Конгрес не наложи повторно санкциите срещу Иран, каквато вероятност
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ не възобнови санкциите срещу Иран

Американският Конгрес не наложи наново глобите против Иран, каквато възможност имаше, откакто президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила сложи под въпрос историческото съглашение за иранската нуклеарна стратегия, съобщи Франс прес.

На 13 октомври Тръмп съобщи, че няма да "удостовери ", че изгодите за иранците вследствие на съглашението от 2015 година "са съразмерни с ограниченията, взети от Иран ", с цел да съблюдава уговорките си по него.

Тази стъпка на президента "прати топката в полето " на Конгреса, който разполагаше с 60 дни, до през днешния ден, да разгласи дали да се възстановят или не икономическите наказания, анулирани в подмяна на ограничението на иранската нуклеарна стратегия.

"Членовете на Конгреса демонстрираха мъдрост ", съобщи през днешния ден групата за напън "Дипломаси уъркс ", основана от някогашния държавен секретар Джон Кери за запазването на съглашението, което той дружно с представителите на останалите международни сили (Китай, Русия, Франция и Великобритания) подписа с Иран.

Евентуално връщане на глобите щеше да направи на пух и прахуляк увенчало се с триумф съглашение, гарантиращо, че нуклеарната стратегия на Иран е с спокойно предопределение, означи групата.

На този стадий не насърчаваме Конгреса да възвърне глобите, сподели за Агенция Франс Прес представителка на Държавния департамент.

За сметка на това държавният секретар Рекс Тилърсън през днешния ден съобщи, че президентът е решил да изиска от Конгреса да изследва съглашението, с цел да предложи възможни "допълнителни условия " за "подсилването му ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР