Американският конгрес финализира законопроект за икономическо подпомагане на нацията и

...
Американският конгрес финализира законопроект за икономическо подпомагане на нацията и
Коментари Харесай

Белият дом е готов със спасителен план, налива 4 трилиона долара в икономиката

Американският конгрес завърши законопроект за икономическо подкрепяне на нацията и бизнеса за превъзмогване на следствията от пандемията от ковид. Той включва еднократно заплащане на помощи в размер на 3000 $ за фамилиите и дава опция на Фед да добави до 4 трилиона $ ликвидност, с цел да поддържа стопанската система на страната, съобщи американският министър на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин, представен от Fox News.
Допълнителните ограничения за ликвидност ще разрешат на централната банка на Съединени американски щати да помогне на необятен кръг от предприятия да преминат без тежки разтърсвания през идващите 90 до 120 дни, сподели той. „ Сега би трябвало да вкараме парите в стопанската система. Ако създадем това, считаме, че можем да стабилизираме стопанската система “, сподели той. 
Администрацията на Тръм има подготвеност да предприеме спомагателни стъпки, в случай че рецесията не отшуми до 10-12 седмици, съобщи още Мнучин. Гласуването на незабавното антикризисно законодателство се чака да стане още в понеделник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР