Американският конгломерат в доставянето на спортна екипировка и оборудване пострада

...
Американският конгломерат в доставянето на спортна екипировка и оборудване пострада
Коментари Харесай

Мрежата на глобална спортна марка беше засегната от рансъмуер

Американският конгломерат в доставянето на спортна екипировка и съоръжение пострада в рансъмуер офанзива, която засегна съществено мрежите на две от известните марки под негово ръководство, предава Bleeping Computer. Въпросните две компании са QuikSilver и Billabong, а офанзивите към мрежите им е принудило компаниите да прекратят работата на всички свои компютърни системи по целия свят. Медията припомня, че Boardriders има 10 000 чиновници, а марките на компанията са продавани в над 110 страни. Атаката е нарушила съществено линиите на доставка на Boardriders, само че компанията се възвръща от последствията бързо.

„ Нашите IT екипи работят старателно, с цел да възстановят системите и да продължи естественото действие на интервенциите ни. Горди сме от работата, която направиха те и метода, по който дадоха отговор на предизвикването, като сме изключително признателни за свършеното от тях “, обявиха в особено изказване за пресата от Boardriders. „ Искаме също по този начин да изразим благодарността си към търпението, което демонстрираха чиновниците в магазините ни и техните клиенти по време на това малко спиране.

Bleeping прецизират, че въпреки и компанията да не упоменава, че става дума за рансъмуер офанзива, източници на медията са уверили, че става дума точно за това. Според тях, офанзивата се е състояла в края на предишния месец и е основала суматоха в офисите и магазините. „ Те попаднаха в свят на болежка. На чиновниците им беше подредено да не си включват компютрите, до момента в който цялата IT система не е разчистена. Имаше огромни забавяния в доставянето на стоката към обектите и клиентите “, са споделили за Bleeping техните източници.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР