Американският кандидат-президент Робърт Кенеди е смъртоносно прострелян в хотел „Амбасадор“

...
Американският кандидат-президент Робърт Кенеди е смъртоносно прострелян в хотел „Амбасадор“
Коментари Харесай

Преди 49 години палестинец убива Робърт Кенеди в Лос Анджелис

Американският кандидат-президент Робърт Кенеди е смъртоносно прострелян в хотел „ Амбасадор “ в Лос Анджелис от палестински бежанец на днешния ден през 1968 година Известният политик умира на идващия ден. Изпълнява длъжността основен прокурор от 1961 до 1964 година. След убийството на брат му става член на Сената от името на Ню Йорк.

През 1968 година Робърт Кенеди се кандидатира за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия. В разгара на предизборната битка, откакто печели Калифорния в предварителните избори, малко след среднощ на 5 юни 1968 година, е убит в Лос Анджелис и умира 25 часа по-късно. През май 1969 година палестинецът Сирхан Сирхан е приет от съда за отговорен и наказан на гибел за убийството на Робърт Кенеди. Впоследствие присъдата му е сменена с пожизнен затвор.

Робърт е седмото дете на Джоузеф и Роуз Кенеди. Когато е на 2 годинки, фамилията му се мести да живее в Ню Йорк, само че имат и къща в Палм Бийч, Флорида, където прекарват ваканциите.

Началното му обучение е в публични учебни заведения, само че междинното си обучение получава в частно учебно заведение, след което се записва в Харвард. След завършването му, през септември 1948 година, стартира да учи право в Университета на Вирджиния. На 17 юни 1950 година подписва брак с Етел Скакел. Една година по-късно приключва право.

Убийството на брат му - президента Джон Ф. Кенеди, на 22 ноември 1963 година идва като потрес за целия свят, само че най-много за самия Боби и клана Кенеди. Според доста хора, които го познават от близко, след гибелта на брат си той става напълно различен човек.

Демократическата партия кани РФК през 1964 година да произнесе тирада преди прожекцията на филм за живота на брат му. Когато името му е оповестено по микрофона, всички в залата стават на крайници и приветстват със сълзи на очи в продължение на 22 минути, след което Боби изнася една от най-хубавите си речи като приключва с думите на Шекспир: " Когато почине, вземете го и го нарежете на дребни звезди, той ще направи небето толкоз красиво, че всички ще се влюбят в нощта и ще спрат да боготворят слънцето ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР