Американският журналист Марк Халперин е тормозил сексуално свои подчинени служителки

...
Американският журналист Марк Халперин е тормозил сексуално свои подчинени служителки
Коментари Харесай

Влиятелен журналист в САЩ призна, че е тормозил свои подчинени

Американският публицист Марк Халперин е тормозил полово свои подчинени служителки до момента в който е бил началник на политическата информация в телевизия Ей Би Си, заяви телевизия Си Ен Ен като се базира на пет някогашни негови колежки.
В изказване, изпратено до Си Ен Ен, Халперин отчасти признава валидността на обвиняванията. „ По това време се стремях да имам взаимоотношения с дами, с които работех, в това число и с такива на по-ниска служба. Сега разбирам, че държанието ми е било непочтено и е нанесло щета на другите. Затова апелирам за опрощение и се извинявам”, откровено написа Халперин.
„ При тези условия имам намерение да приключа всекидневната си работа, до момента в който не уредя въпроса какво трябва”, заяви журналистът.
Той постоянно се изявява като политически коментатор в излъчвания на телевизия Ем Ес Ен Би Си и Ен Би Си и е съавтор на бестселъра Game Change, залегнал в основата на едноименния филм от 2012 с Джулиън Мур и Уди Харълсън в основните функции, съобщи БГНЕС.
„ Марк напусна Ей Би Си преди повече от 10 години и против него не са постъпвали никакви жалби”, обявиха в тази връзка от телевизионната компания. „ Смятаме историята с обвиняванията за извънредно тревожна. Марк Халперин ще се раздели с ролята си на участник (в предавания) до момента в който не разберем напълно по какъв начин се е държал в миналото”, показаха от Ем Ес Ен Би Си.
Жените, отправили обвинявания против журналиста, упорстват за анонимност. Те настояват, че до момента в който работел в Ей Би Си, Халперин ги тормозел полово, само че в подмяна не им е обещавал служебно издигане и не ги е заплашвал да им отмъсти, в случай че не отговорят на задирянията му.
Свидетелствата на пострадалите се отнасят за интервала от 90-те години докъм 2005. Жените не са се оплакали от Халперин на висшестоящите или в полицията, тъй като се страхували да не влязат в борба с авторитетен в медийните среди човек.
Темата за половия тормоз е извънредно настояща в Съединени американски щати на фона на абсурда към известния холивудски продуцент Харви Уейнстейн. Той беше изключен от Американската академия за киноизкуство, която присъжда премиите „ Оскар” и от Гилдията на продуцентите. Преди това беше заставен да се отдръпна от поста ръководител на съвета на шефовете на The Weinstein Company.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР