Американският изследовател Тайлът Глокнър открил пред хангар на фирменото летище

...
Американският изследовател Тайлът Глокнър открил пред хангар на фирменото летище
Коментари Харесай

Тайната падна! Нов хиперзвуков шпионски самолет на САЩ е открит на карти на Google

Американският откривател Тайлът Глокнър разкрил пред хангар на фирменото летище на аерокосмическата компания Pratt & Whitney в щата Флорида чудноват обект с изцяло необикновена форма, неясно напомнящ на авангарден аероплан, заяви newinform. Той приличал на изтеглен ромб с изчезнала част в единия край. Находката е направена, когато Глокнър разглеждал фотоси в сървъра Гугъл Earth. P&W е международно прочут производител на авиационни мотори.

Според откривателя, апаратът с формата си с нещо напомнял един от плановете на разработвания в този момент от компанията Lockheed Martin аероплан SR-72. Говори се, че той ще стане правоприемник на шпионския SR-71 Blackbird, който в продължение на 33 година (1966-1999) шпионираше Съюз на съветските социалистически републики, Северна Корея и Виетнам. Машината развиваше скорост от 3200 км/час.

Представители на Военновъздушни сили на Съединени американски щати по-рано бяха съобщили за своя разработка на актуален хиперзвуков шпионски аероплан, който ще може да развива съвсем 7500 км/час.

„ Хиперзвуковите летателни апарати в комбиниране с хиперзвукови ракети ще могат да проникват в неразрешени въздушни пространства и да нанасят удари съвсем във всяко място на континента за по-малко от час. Скоростта е идната крачка в авиационния напредък за противопоставяне на новите закани през околните няколко десетилетия” – означи по-рано представителят на компанията Lockheed Martin Бред Леланд.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР