Американският износ на уиски се срина през втората половина на

...
Американският износ на уиски се срина през втората половина на
Коментари Харесай

Митата на Тръмп сринаха износа на уиски в САЩ

Американският експорт на уиски се срина през втората половина на 2018 година, понасяйки вреди от по-високите мита от комерсиалните сътрудници на страната след цените за вноса на стомана и алуминий, въведени от президента Доналд Тръмп, заяви Ройтерс.

Канада, Китай, Мексико и Европейският съюз през предходната година вкараха вносни мита, вариращи сред 10% и 25% за американското уиски и бърбън, което докара до спад от 11% на износа на уиски в Съединени американски щати през второто полугодие, сочат данни от отчета на Съвета за дестилирани спиртни питиета.

За първите шест месеца на 2018 година износът на уиски се е нараснал с 28% в съпоставяне със същия интервал на 2017 година, от елементи с помощта на компании като производителя Джак Даниелс и "Brown-Forman Corp ", които направиха бързи доставки в чужбина, изключително в Европа, преди въвеждането на цените.

За 2018 година износът на уиски набъбна с 5,1% (1,18 милиарда долара), което е забележителен спад от следеното нарастване от 16% през 2017 година. Износът за Европейски Съюз е намалял с 13,4% през втората половина на годината, откакто е повишен с 33% през първите шест месеца.

Европейският съюз е най-големият пазар за алкохола, който възлиза на близо 60% от общия експорт, сочат данни на Съвета за дестилирани спиртни питиета.

По-рано през март Brown-Forman съобщи, че смяната на цената на цените на основни европейски пазари е главната причина за спада в брутния остатък на облагата за третото тримесечие. Компанията съобщи, че продажбите й ще бъдат мощно наранени през 2019 година, в случай че цените останат в действие.

"Щетите, нанесени на американския експорт на уиски нарастват, а това е спомагателна вреда от продължаващите международни търговски разногласия ", съобщи основният изпълнителен шеф на Съвета за дестилирани спиртни питиета Крис Суонгър.

Общият експорт на алкохолни питиета в Съединени американски щати набъбна с 9,5%, 1,8 милиарда $ през 2018 година, само че също се забавя спрямо 2017 година, демонстрира отчетът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР