Американският износ на хирургически маски, респираторни апарати и други лични

...
Американският износ на хирургически маски, респираторни апарати и други лични
Коментари Харесай

САЩ изнесли милиони маски и респиратори преди кризата с коронавируса

Американският експорт на хирургически маски, респираторни апарати и други персонални защитни средства за Китай се е нараснал неимоверно през януари и февруари, когато коронавирусът сътвори безпорядък в страната, откъдето потегли болестта и откакто американските специфични служби са предизвестили, че скоро коронавирусът ще се популяризира по света, оповестява USA Today.

Американските компании са продали маски на стойност над 17,5 млн. $, хирургически дрехи за повече от 13,6 млн. $ и респираторни апарати за над 27,2 млн. $ в Китай през първите два месеца на годината, като това доста надвишава износа през всеки различен сходен интервал през последното десетилетие, демонстрират най-новите данни за външната търговия.

Това излиза наяве в контекстна на това, че медицинските експерти в Съединени американски щати, които са на фронта на здравната рецесия в цялата страна, настояват, че са принудени да употребяват наново екипировка или да работят без персонални защитни средства, като хирургически маски и други защитни средства за лицето поради дефицит.

Някои щати също по този начин се пробват да намерят респираторни апарати, с които да се приготвят за вълната от пациенти, които се чака да се нуждаят от тях.

Комисиите по разузнаването на Белия дом и Конгреса са били осведомени за обсега и опасността от ковид през януари и февруари, само че президентът Доналд Тръмп не е спрял износа на значимото здравно съоръжение - ход, подхванат от минимум 54 други страни до момента.

Данните демонстрират по какъв начин американските производители са нараснали производството и са разчистили инвентара, с цел да доставят защитно здравно съоръжение за Китай в продължение на седмици, даже когато опасността от коронавирусът стана ясна. CDC оповестява за първия си случай в Съединените щати на 20 януари. В рамките на идващите две седмици Световната здравна организация и американският департамент по опазване на здравето и човешки услуги оповестиха болестта за незабавно здраве.

Повече от 213 000 души са били инфектирани, а над 5 600 са починали в Съединени американски щати към четвъртък, заяви CDC.

" Ясно е, че в Китай се следи нарастване на търсенето и всъщност това беше решение за свободния пазар ", споделя Мишел Конъли, икономист от университета Дюк. " Това, което беше в Съединени американски щати, явно излизаше, и по-специално за Китай. "

Съединени американски щати изнесоха единствено за Китай хирургически маски на стойност над 1,7 милиона $ единствено за януари през януари - повече от два пъти по отношение на предходния януари. През февруари доставките набъбнаха до 15,8 милиона $, демонстрират данните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР