Американският интернет гигант Google спира бизнес сътрудничеството с китайската технологична

...
Американският интернет гигант Google спира бизнес сътрудничеството с китайската технологична
Коментари Харесай

Google отряза Huawei от приложенията си

Американският интернет колос Гугъл стопира бизнес съдействието с китайската софтуерна компания Huawei, откакто последната беше включена в " черния лист " на американското държавно управление, съобщи БГНЕС, базирайки се на Reuters.
За китайска компания достъпът до технологиите и софтуера на Гугъл ще бъде стеснен. Това значи, че устройствата на Huawei няма да получават актуализации за операционната система Android, с изключение на когато става въпрос за приложения с отворен код. Собствениците на такива смарт телефони ще изгубят достъп до приложенията на Гугъл като Гугъл Play и Gmail.
Скандалът с Huawei избухна откакто Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ), упрекна компанията, че е получила държавно финансиране от китайските управляващи. Преди това Съединените щати и Австралия упрекнаха Huawei в механически шпионаж. Американските управляващи неведнъж приканиха европейските си сътрудници да помислят за целесъобразността на присъединяване на китайски компании в развиването на 5G мрежи в Европа.
В средата на предходната седмица американският президент Доналд Тръмп подписа декрет за оповестяване на " националното изключително състояние " във връзка със заканите при потреблението на осведомителните технологии. Министърът на търговията на Съединени американски щати е получил напътствие да не разрешава покупко-продажби, които съставляват недопустим риск за националната сигурност на Съединени американски щати или за сигурността на американските жители. Съответно американското министерство на търговията сложи Huawei и 70 от неговите подразделения в " черния лист за действия, застрашаващи националната сигурност на Съединени американски щати ". Компанията отговори, че е подготвена да подписа съглашения с редица страни, в това число с Англия, за попречване на шпионажа, с цел да получи достъп до контракти, свързани с развиването на 5G мрежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР