Американският Институт за здравни показатели и оценки (Institute for Health

...
Американският Институт за здравни показатели и оценки (Institute for Health
Коментари Харесай

Учени със сензационна прогноза: Пикът на заразата у нас вече е минал!


Американският Институт за здравни индикатори и оценки (Institute for Health Metrics and Evaluation), който следи и предвижда развиването на пандемията във всяка обособена страна, актуализира в удобна посока прогнозата си за България.

Проектът, финансиран от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, проучва настоящите данни и хода на епидемията и поради взетите ограничения, показва по какъв начин ще продължи развиването на "кривата ".

Към днешна дата откривателите пресмятат, че пикът у нас е минал - той е бил на 3 април. Изследването взема за пик деня, в който в страната има максимален брой жертви. На трети април в България починаха четирима души, носещи инфекцията.

Институтът пресмята още, че общият брой на умрелите от COVID-19 у нас ще е 47 души. Към днешна дата броят на жертвите е 42.

Прогнозата важи, в случай че се съблюдават признатите в страната ограничавания по отношение на епидемията. Тя търпи промени според от постъпващите нови данни. Допреди дни плануваният брой жертви бе над 300, по-късно понижа до 66, а пикът се очакваше на 25 април, 20 април и на 18 април, напомня "Марица ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР