Американският институт за военни изследвания (ISW) започва ежедневния си анализ

...
Американският институт за военни изследвания (ISW) започва ежедневния си анализ
Коментари Харесай

ISW: Кремъл цели анексия на Харковска област или поне на част от нея

Американският институт за военни проучвания (ISW) стартира ежедневния си разбор на информацията за войната в Украйна с акцент на Харковска област .

Подкрепяните от Русия окупационни управляващи в Харковска област оповестиха, че този район на Украйна е " неразделна част от съветските земи ", показват анализаторите. Преди два дни това изказване беше оповестено от РИА Новости, която заяви, че Харковска област е одобрила " държавни знаци " - гербът е " златен двуглав орел с кълбо, което символизира принадлежността на територията към съветските земи ". Според ISW това демонстрира, че Кремъл евентуално се стреми да анексира част или цялата Харковска област в Източна Украйна.

Бързината, с която съветски представители основават администрация в окупираните елементи, демонстрира, че Москва се стреми да ги легитимира, а недвусмисленото потребление на облици и изразителност на имперска Русия , вместо изразителност в поддръжка на основаването на " национална република ", удостоверява предходна оценка на ISW, че Кремъл има по-широки териториални цели от завземането на Донецка и Луганска област - пишат специалистите.
 Русия изясни за какво няма да се изтегли от Южна Украйна
Русия изясни за какво няма да се изтегли от Южна Украйна

Вече имала опит, че след изтеглянето стартират провокации и разстрели

Припомняме, че Харков беше от градовете, още при започване на войната. И сега се водят оспорвани боеве точно в тази област, с непълен триумф на украинските сили, които преди месец съумяха да. В последната седмица съветската войска още веднъж стартира да обстрелва Харков с ракети..

Едновременно с това от Русия пристигнаха поръчки, че нямат никакво желание да напущат Южна Украйна. Това бе непосредствено казано и в изявление на съветския дипломат във Англия Андрей Келин. Той също по този начин съобщи, че украинските военни ще бъдат изтласкани от целия Донбас. " Разбира се, мъчно е да се планува изтеглянето на войските ни от Южна Украйна, тъй като към този момент имаме опит, когато след изтеглянето стартират провокации ", сподели Келин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР