Американският индустриален гигант Koch Industries е създаден през 1940 година

...
Американският индустриален гигант Koch Industries е създаден през 1940 година
Коментари Харесай

Братята Кох, които стоят зад второто най-богато семейство в Щатите

Американският промишлен колос Koch Industries е основан през 1940 година от Фред Кох. Благодарение на него през днешния ден наследниците на бизнесмена са второто най-богато семейство в Съединени американски щати, като ръководеният от тях конгломерат е втората по величина неборсова компания на американския пазар с годишни доходи от 110 милиарда $.

Днес Koch Industries е ръководена от синовете на Фред Кох Дейвид и Чарлз, които държат 42% от сдружението. Богатството на двамата се пресмята на 99 милиарда $, като по-заможни от тях са единствено семейството Уолтън, които са наследници на създателите на веригата Walmart.

Ето по какъв начин стартира историята на Koch Industries:

Когато е на 27 години инженер-химикът Фред Кох създава нов по-ефективен метод за преобразяване на суровия нефт в бензин. Енергийната компания Universal Oil Products, която е патентовала сходна техника, започва редица каузи против Кох. Така през 1929 година той е заставен да замине за Съветския съюз, където показва своята концепция. Години по-късно се връща назад в Съединени американски щати, където основава семейство.

По-малко от десетилетие, откакто прави откритието си, той го употребява, с цел да даде начало на собствен личен бизнес. Компанията носи името Wood River Oil and Rafining Company. През годините тя е преименувана още един път преди да получи днешното си име Koch Industries.

Постепенно компанията стартира да навлиза и в нови браншове с изключение на в енергийния и развива действия в региона на селското стопанство и производството на потребителски артикули.

През 1961 година сдружението е изчислявано на едвам 21 милиона $. Днес продажбите ѝ възлизат на 119 милиарда $, а за нея работят 120 000 чиновници.
 Дейвид Кох
Източник:

Дейвид Кох

Неочаквано бързият напредък на Koch Industries прави и четирите сина на Фред Кох милиардери. Двамата братя Дейвид и Чарлз са единствените от това потомство на фамилията, които към момента имат дейна роля в ръководството на компанията. След гибелта на татко им през 1967 година Чарлз, който тогава е на 32 години, поема ролята на основен изпълнителен шеф.

През 1970 година неговият по-малък брат Дейвид се причислява към компанията като става механически началник на компанията. 8 години по-късно става президент на инженерната дивизия на конгломерата.

В началото на 90-те години управлението на Koch Industries стартира да влага в браншове отвън енергийния.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР