Американският гигант за търговия на дребно Амазон обмисля временно затваряне

...
Американският гигант за търговия на дребно Амазон обмисля временно затваряне
Коментари Харесай

Амазон заплаши да спре доставките във Франция след съдебно решение

Американският колос за търговия на дребно " Амазон " обмисля краткотрайно затваряне на складовете си във Франция, разгласи представител на компанията, представен от " Политико ".

" Амазон " заплашва да спре доставките във Франция, откакто през вчерашния ден френски съд взе решение да ограничи активността на компанията поради съображения , свързани със опазването на здравето и сигурността.

Съдът в Нантер подреди на " Амазон " да ограничи продажбата единствено до значими артикули като храни и медикаменти, до момента в който се прави оценка на риска на ограниченията на компанията за отбрана на здравето и сигурността на служащите. Съдът откри, че американската компания се отнася повърхностно по повод отбраната на служащите от заразяване с ковид.

Говорител на " Амазон " разяснява, че компанията е " объркана " от правосъдното решение и че се чака да го апелира.

Нашето тълкувание на решението допуска, че ние може би би трябвало да прекратим активността на нашата мрежа във Франция, акцентира представителят.

Говорителят добави, че компанията все още не е прекратила интервенциите си , само че ще бъде принудена да го направи.

Френското бизнес списание " Капитал " написа, че в 15,00 часа ще се организира среща за разискване на детайлите за прекъсване на работа от 16 април, четвъртък, до 20 април, понеделник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР