Американският гигант за спортни стоки Nike съобщи, че е създал

...
Американският гигант за спортни стоки Nike съобщи, че е създал
Коментари Харесай

NIke представи своя метавселена в Roblox

Американският колос за спортни артикули Nike заяви, че е основал виртуален свят, моделиран на база на своята централна, в гейминг платформата Roblox, съобщи Ройтерс. Така компанията става един от първите водещи марки, навлизащи в „ метавселената “.

Виртуалното пространство на компанията се назовава Nikeland, като в него потребителите могат да обличат аватарите си със специфични артикули на Nike. То е гратис за всички в Roblox.

В момента посетителите могат да играят на „ ти гониш “ и „ национална топка “ в платформата, която разрешава на основателите на наличие да създават лични миниигри.

Терминът " метавселена "  придоби огромна известност през последните седмици, откакто компанията Фейсбук се преименува на Meta и разгласи, че е пренасочила фокуса си върху построяването на споделен виртуален свят, в който хората да споделят между тях посредством аватари.

Според компанията за пазарни изследвания Strategy Analytics световният пазар към „ метавселената “ ще доближи 6,16 милиарда $ през 2021 година и 41,62 милиарда $ до 2026 година

„ Nike сътвори този неповторим свят по сходство на световната си централа в потапящото 3D пространство на Roblox, надграждайки върху задачата си да трансформира спорта и игрите в метод на живот “, разясниха от Nike.

В Nikeland посетителите могат да употребяват акселерометрите на мобилните си устройства, с цел да трансферират придвижванията си от действителния свят в цифровата среда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР